Akcije upisa u Registar u Dubrovniku i Metkoviću

U utorak 16. listopada, od 12 do 17h u sportskoj dvorani u Gospinom polju u Dubrovniku održat će se 198. akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotovornih matičnih stanica.

Sljedeći dan, u srijedu 17. listopada, smo u Metkoviću od 9 do 13 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa (Ante Starčevića 10).

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti).

Pozivamo sve građane Dubrovnika i Metkovića te okolice da nam se pridruže i upisom u Registar postanu potencijalni darivatelji krvotvornih matičnih stanica. Akciji će prisustvovati i pročelnica Registra dr. Mirta Mikulić te će biti dostupna za sve informacije vezane za upis u Registar i sam postupak darivanja koštane srži i krvotvornih matičnih stanica.

Svaki potencijalni darivatelj može spasiti nečiji život jer se transplantacijom koštane srži liječe bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži. Poruka svih akcija upisa je – lijek je u nama!

 

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.