Akcije upisa u Registar u Zagrebu

Dragi naši, ovaj tjedan očekuju nas dvije akcije upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Zagrebu.

U utorak, 3. ožujka od 10 do 12 sati održat ćemo akciju za zaposlenike INA-e u središnjem poslovnom objektu INA-Industrija nafte d.d. (Avenija V. Holjevca 10) na mezaninu u dvorani 3, a u četvrtak, 5. ožujka od 11 do 13 sati smo u Studentskom domu „Stjepan Radić“ (Jarunska 2) te Vas pozivamo da nam se pridružite na ovoj studentskoj akciji.

Akciju u utorak održat ćemo na inicijativu i uz pomoć zaposlenika INA-e d.d. od 10 do 12 sati, dok u Studentski dom „Stjepan Radić“ idemo na inicijativu studentica Lucije Ivandić i Anamarije Zanić koje ovom akcijom žele potaknuti što više mladih ljudi na upis kako bi pomogli 27-godišnjem Jurici Antoliću kojemu se dvije godine nakon liječenja vratila leukemija te mu je potrebna transplantacija koštane srži.

Zajedno s našim organizatoricama pozivamo Vas na akciju upisa u Registar u četvrtak kako biste povećali šanse za ozdravljenje svim oboljelima koji čekaju svog podudarnog darivatelja. Dođite, možda ste to baš Vi!

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar i svojim upisom doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Veselimo se novim akcijama i nadamo se da se vidimo sljedeći utorak i četvrtak!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.