Akcije upisa u Registar u Zagrebu

Dragi naši, sljedeći tjedan očekuju nas još dvije akcije upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Zagrebu.

U utorak, 3. ožujka od 10 do 12 sati smo u središnjem poslovnom objektu INA-Industrija nafte d.d. (Avenija V. Holjevca 10) na mezaninu u dvorani 3, a u četvrtak, 5. ožujka od 11 do 13 sati u Studentskom domu „Stjepan Radić“ (Jarunska 2).

Akciju u utorak održat ćemo na inicijativu i uz pomoć zaposlenika INA-e d.d. od 10 do 12 sati, dok u Studentski dom „Stjepan Radić“ idemo na inicijativu studentica Lucije Ivandić i Anamarije Zanić koje ovom akcijom žele potaknuti što više mladih ljudi na upis kako bi pomogli 27-godišnjem Jurici Antoliću kojemu se dvije godine nakon liječenja vratila leukemija te mu je potrebna transplantacija koštane srži.

Zajedno s našim organizatorima pozivamo Vas na ove akcije upisa u Registar kako biste povećali šanse za ozdravljenje svim oboljelima koji čekaju svog podudarnog darivatelja. Dođite, možda ste to baš Vi!

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar i svojim upisom doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Veselimo se novim akcijama i nadamo se da se vidimo sljedeći utorak i četvrtak!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.