Akcije upisa u Registar u Zagrebu i Pakracu

Dragi naši, sljedeći tjedan očekuju nas još dvije akcije upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Prva akcija održat će se u Zagrebu u sklopu Bundekfesta u utorak, 30. rujna od 16 do 18 sati, drugu akciju održat ćemo u Pakracu na Trgu dr. Franje Tuđmana u četvrtak, 02. listopada od 10 do 12 sati.

Akciju u Zagrebu organizirat ćemo uz pomoć Koncertne direkcije Zagreb koji su nam ljubazno omogućili održavanje akcije te osigurali šator na Bundekfestu sljedeći utorak od 16 do 18 sati.

U Pakrac idemo uz organizacijsku pomoć Palijativnog tima „LiPa“ i gospođe Ljerke Pavković. Akcija je potaknuta tužnom pričom objavljenoj na 034portal.hr-u (http://www.034portal.hr/clanak.php?id=14823&fb_action_ids=777892232275717&fb_action_types=og.likes) o 20-mjesečnoj Dori Perčin, oboljeloj od akutne mijelomonocitne leukemije te joj je za liječenje potrebna transplantacija matičnih stanica. Zahvaljujemo gospođi Ireni Jurković, našoj dragoj organizatorici akcije u Požegi 12. svibnja ove godine, što nam je skrenula pozornost na tešku situaciju u kojoj su se našli malena Dora i njena obitelj te se nadamo da se vidimo u što većem broju u Pakracu.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar i svojim upisom doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Dođite, upišite se u Registar da povećamo šanse za ozdravljenje svim oboljelima!

Posted in Novosti.