Akcije upisa u Registar u Zagrebu i Pagu

Dragi naši, nakon ljetne stanke, krećemo s novim akcijama upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Prva akcija održat će se u Zagrebu u Klinici za dječje bolesti (Klaićeva 16) u srijedu, 24. rujna od 11 do 13 sati, drugu akciju održat ćemo u Pagu u hotelu Meridijan u petak, 26. rujna od 12 do 15 sati.

Akciju u Zagrebu organizirat ćemo uz pomoć gospođe Ivane Miškulin koja nam se javila s inicijativom za još jednom akcijom nakon prve uspješno organizirane akcije u Klinici za dječje bolesti održane u siječnju 2012. godine. Pašku akciju održat ćemo na poziv i uz pomoć gospođe Vlatke Oguić Dragoslavić koja nam se javila sa željom da organizira akciju u gradu Pagu. Zahvaljujemo se našim organizatoricama na inicijativi i želji da organizacijom akcije upisa u Registar pomognu oboljelima.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar i svojim upisom doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Veselimo se ovim akcijama i nadamo se da se vidimo u što većem broju!

Posted in Novosti.