Božićni koncert “Želim život” i akcija upisa u Registar

Na Trgu bana Josipa Jelačića, u petak 16. prosinca, slavit će se život! Šestim po redu koncertom „Želim život“, Zaklada Ana Rukavina još jednom će se zahvaliti svim građanima koji su nesebičnim donacijama pomogli u ostvarenju misije Zaklade – spašavanju života.

Sada već tradicionalni koncert okupit će poznata imena domaće estrade: Boris Novković, Dražen Zečić, E.T., Feminem, Goran Karan, Halid Bešlić, Iva Herceg, Ivana i Marija Husar, Jasmin Stavros, Jole, Klapa Intrade, Luka Nižetić, Maja Šuput, Massimo, Miroslav Škoro, Novi fosili i Prljavo kazalište te priuštiti građanima nezaboravnu besplatnu glazbenu noć uz izravan prijenos na Novoj TV. U cilju prikupljanja sredstava za daljnju tipizaciju krvi koja je izuzetno važna kako bi hrvatski Registar krvotvornih matičnih stanica bio što operativniji i dostupniji za pretragu nesrodnih donatora krvotvornih matičnih stanica, tijekom koncerta bit će aktivan call centar u kojemu će ugledna lica iz hrvatskog javnog života prikupljati sredstva za daljnji rad Zaklade i Banke krvi iz pupkovine.

Djelovanjem Zaklade Ana Rukavina do sada je spašeno 13 života, a svi građani između 18 i 40 godina starosti koji se žele upisati u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica moći će to učiniti također u petak, 16. prosinca, od 13 do 16 sati u šatoru na Trgu i to ispunivši pristupnicu i davanjem uzorka krvi za HLA tipizaciju. U ulozi donora, ali i prodavača promotivnih materijala Zaklade naći će se lica Nove TV te brojni prijatelji Zaklade poput Boris Banovića, Mirne Maras, Ivane Tomić, Jurice Radovića, Dorijana Elezovića, Šime Sušića, Viktorije Novosel, Ivane Šutej, Ivice Prtenjače, Roberta Zubera i Sanje Mikleušević.

Svi građani, do 24. prosinca, pozivom na humanitarni telefon 060 9000, mogu donirati 5,00 kn (+ PDV ukupno 6,15 kn) i na taj način pomoći u spašavanju ljudskih života. – sva sredstva prikupljena putem humanitarnog telefona utrošiti će se za HLA tipizaciju donatora.

Posted in Koncert Želim život, Novosti.