Bundek – Europski tjedan leukemije, limfoma i mijeloma

Građanima su na raspolaganju bili liječnici hematolozi za sva pitanja vezana uz leukemiju, limfome i mijelome te informativne brošure Udruge i Zaklade.

U velikoj Podravkininoj tavi promjera dva metra kuhao se gulaš koji su građani mogli kupiti za 20 kuna po porciji, a sav prihod od prodaje kao i od doniranog piva, sokova, vode i sladoleda namijenjen je Zakladi i to za tipizaciju krvnih uzoraka i proširenje nacionalnog Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica.

Za najmlađe je organiziran zabavni program i brojne radionice – od skakanja u napuhanom Haby-jevom dvorcu, boćanja, slaganja Cliksa te oslikavanja lica i ruku. Najmlađi su uživali i u sportskim natjecanjima: jedenje vincekovih kremšnita bez korištenja ruku, nošenja jaja u žlici, trčanja u vreći….

Zabave nije nedostajalo ni za odrasle. U potezanju konopa sudjelovale su muška ekipa HSS-a Zagreb i Foruma mladih SDP-a Zagreb, te muška i ženska ekipa Zaklade Ana Rukavina. Pobjednici – ekipa HSS-a osvojila je za prvo mjesto pršut, donaciju Mesne industrije braća Pivac, a drugo mjesto i pršut prepušten je ženskoj ekipi Zaklade Ana Rukavina.

Posjetitelji su na štandu Zaklade i HULL-a mogli kupiti promidžbene materijale (majice, kape, bedževe te torbe koje su oslikala djeca oboljela od malignih bolesti, polaznici "Škole u pidžami" KB-a Sestara milosrdnica.

Zahvaljujemo svim dragim građanima što su pomogli rad Zaklade kupnjom sladoleda, gulaša, piva i sokova te promidžbenog materijala Zaklade. Prikupilo se 9.646,95 kuna sa kojima ćemo moći financirati šest novih HLA tipizacija uzoraka krvi dobrovoljnih darivatelja koštane srži.

Od srca veliko hvala:
POKROVITELJU:
Gradskom uredu za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje

MEDIJSKIM POKROVITELJIMA:

Anteni Zagreb i Večernjem listu

SPONZORIMA:
Bilić-Erić d.o.o.
Carlsberg Croatia
Coca Cola Beverages Hrvatska d.d.
Creata d.o.o.
Euro Alfa d.o.o.
Grad ZaGREB
Haby d.o.o.
Hrvatsko društvo skladatelja
Konoplja d.d.
Ledo d.d.
Mesna industrija braća Pivac d.o.o.
Podravka d.d.
Tea Hatadi
Tisak d.d.
Tržnice Zagreb
Ustanova "Dobri dom" Grada Zagreba
Vincek slastičarnice
Zagrebački holding – Podružnica za upravljanje sportskim objektima

i naravno veliko, veliko  hvala našim stalnim volonterima, prijateljima Udruge i Zaklade koji su uvijek uz nas kada ih trebamo!

Posted in Novosti.