Četiri godine Zaklade

Na današnji dan prije četiri godine Zaklada je dobila Rješenje o osnivanju te je i formalno pravno započela svoj rad.

Ugovorom o osnivanju Zaklade 8. siječnja 2007. prema Aninoj želji, a na inicijativu Anine obitelji, Hrvatske udruge leukemija i limfomi i Vjesnika, započeo je tijek registracije naše Zaklade. S velikim veseljem rješenje o registraciji primili smo upravo na današnji dan, dan ljubavi. Ljubav prema životu bila je i Anina poruka u njezinom pismu kojim je istaknula važnost proširenja Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica u nadi da će mnogi u tome pronaći svoj spas za život.

Prema savjetu medicinskih stručnjaka hematologa, Zaklada je ujedno u svoj cilj djelovanja dodala i osnivanje Banke krvi iz pupkovine koja je otvorena na Anin rođendan 28. ožujka 2007. godine.

Zaklada je u protekle, nešto više od četiri godine, uspjela senzibilizirati više od 33.000 novih potencijalnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica te potaknuti više od tisuću rodilja na darivanje krvi iz pupkovine. Do danas je tipizirano i u svjetski registrar upisano više od 22.000 potencijalnih darivatelja i više od 1000 transplantata krvi iz pupkovine.

Ovi rezultati do danas su značili spas za OSAM oboljelih od hematoloških bolesti u zemlji i inozemstvu.

Dragi prijatelji Zaklade, ponosni smo na sve ove zajedničke uspjehe i pozivamo vas da i dalje budete uz Aninu i našu misiju!

Posted in Novosti.