Članica Predsjedništva RH Bianca Matković dala punu potporu radu Zaklade

Predsjednica Zajednice žena HDZ-a Bianca Matković dala je punu potporu radu Zaklade „Ana Rukavina“, rekavši kako su njezinim radom otvorene nove perspektive u liječenju oboljelih od leukemije, limfoma i drugih malignih hematoloških bolesti, te je dan novi način promišljanja u organizaciji i proširenja registra koštane srži.

Predsjednica Zaklade Marija Rukavina upoznala je gospođu Biancu Matković s dosadašnjim aktivnostima Zaklade, izvijestivši ju i s planiranim humanitarnim koncertom koji bi se trebao održati u prosincu ove godine.

Dajući potporu Zakladi u organizaciji ove humanitarne akcije predsjednica Zajednice Bianca Matković upoznala je gospođu Mariju Rukavinu s inicijativom Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ da se, u suradnji s lokalnim tijelima vlasti, jednom od šibenskih gradskih parkova da naziv po preminuloj Ani Rukavini, na čemu je gospođa Rukavina uputila osobnu zahvalu. Početak radova bio bi simbolično obilježen 26. studenoga ove godine, na spomen dan njezine smrti, a konačno otvorenje novouređenog parka trebalo bi biti 28. ožujka iduće godine, u spomen na njezin rođendan.

Na sastanku je načelno i dogovorena organizacija tribina po Republici Hrvatskoj na kojima bi se govorilo o potrebi proširenja registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i javne banke matičnih stanica krvi iz pupkovine, a za dobrobit oboljelih od leukemije, limfoma i drugih malignih hematoloških bolesti.

Posted in Novosti.