Goranovci veličanstvenim koncertom obilježili 60. objeljetnicu

Studentsko kulturno–umjetničko društvo “Ivan Goran Kovačić” osnovano je 1948. godine u okviru Sveučilišta u Zagrebu.
Današnja generacija Goranovaca aktivno djeluje u jednoj od sekcija: Akademski zbor, Folklorni ansambl, Muški vokalni ansambl, Akademski harmonikaški orkestar, Studentsko kazalište i Grupa za međunarodni folklor koja djeluje kao rekreativna sekcija. Društvo je osnivač i organizator književne manifestacije Goranovo proljeće.
U proteklih 60 godina djelovanja Društvo je stalno širilo svoju djelatnost, osnivalo nove sekcije i pripremalo sve zahtjevnije programe. To je stalno privlačilo nove i nove članove, zadržavajući svoje od prije aktivne i podupiruće članove i tako učinilo od “Gorana” veliku obitelj vrijednih stvaralaca, koji su pronijeli duh hrvatske umjetnosti i kulture diljem Europe, pa sve do Kine, Koreje, SAD–a, Afrike, Azije, Australije i Novog Zelanda. Društvo je uvijek bilo otvoreno prema stvaralačkom okupljanju i druženju mladih. Tako su često nastajale nove sekcije i djelovale dok je za njih postojao interes. Spomenut ćemo samo neke: Književni klub, Opera u sobi, Sekcija za društveno sportski ples, Likovni klub, razne tribine i sl.

Na sjajnom koncertu održanom 15. studenoga u KD Vatroslav Lisinski nastupili su:

  • Akademski zbor,
  • Akademski harmonikaški orkestarm,
  • Folklorni ansanmbl
  • Goranovo proljeće
  • Grupa za međunarodni folklor
  • Muški vokalni ansambl
  • Studentsko kazalište

i gosti:
Arsen Dedić, Josipa Lisac, Ivana Kindl, Stjepan Mihaljinec, Carmen Stepić, Simfonijski orkestar HRT, Bećarine KUD-a Tena iz Đakova, te folklorni ansambl Cinkuši, pod dirigentskim palicama Luke Vukšića, Ozrena Bogdanovića, Gordane Šuštić, Nikše Radovanovića

Zahvaljujemo se od sveg srca svim dragim Goranovcima, na čelu sa predsjednikom Društva gospodinom Lukom Šulentićem, čestitajući im još jednom ovu sjajnu obljetnicu koju su obilježili iznimnim koncertom. Zahvaljujemo svim gostima koji su svojim nastupom uveličali ovaj koncert;  Plivi d.d. na velikodušnoj donaciji 200 tisuća kuna; pokrovitelju koncerta Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa; medijskom pokrovitelju Večernjem listu; organizatorima koncerta i svim sponzorima;  posjetiteljima koji su kupnjom ulaznice ili pozivom na naš humanitarni telefon podržali rad Zaklade; zahvaljujemo HRT-u na  prijenosu koncerta i Lejdi Oreb, voditeljici priredbe.
Od srca vam veliko, veliko hvala!

Posted in Novosti.