Dan otvorenih srca

Dragi naši, u spomen Aninog preranog odlaska, i ove godine organiziramo „Dan otvorenih srca“ koji će se održati u petak, 25. studenog 2016. od 10 do 18 sati u prostorijama Zaklade (Ulica kneza Mislava 10, Zagreb).

Akcijom „Dan otvorenih srca“ prisjećamo se naše Ane i njenog preranog odlaska prije punih deset godina te njoj u čast želimo podsjetiti građane na to da su matične stanice, koje svi mi u sebi nosimo, „lijek“ kojim možemo izliječiti teško oboljele u Hrvatskoj i inozemstvu.
Pozivamo Vas da nam se pridružite i podržite akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te se zajedno s nama prisjetite Ane i njene vizije koju se svakog dana trudimo ostvarivati kako bismo pomogli onima kojima je naša pomoć najpotrebnija.

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti. Postupak upisa sastoji se od popunjavanja pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanja uzorka krvi za HLA tipizaciju kojom se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upisom u Registar naši sugrađani pokazuju solidarnost prema potrebitima i potvrđuju da svojim, možda naizgled malim doprinosom, mogu spašavati živote. Važnost upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te djelovanje Banke krvi iz pupkovine „Ana Rukavina“ pojasnit će i doktori koji će tijekom cijelog dana biti dostupni i rado odgovoriti na sva pitanja.

Zahvaljujući brojnim darivateljima i donatorima, tijekom 10 godina naš je Registar s početnih 150 povećan na trenutnih 52.488 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Do sada su, zahvaljujući hrvatskom Registru, za 64 osobe iz Hrvatske i inozemstva povećane šanse za život, a u u javnu Banku 12.641 majka pohranila je matične stanice iz pupkovine, od kojih je 3.136 prijavljeno u Svjetski registar. Brojke su to kojima se ponosimo i koje nas potiču da i nadalje neumorno radimo.

Veselimo se Vašem dolasku!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Dan otvorenih srca, Novosti.