Akcija upisa u Registar u Samoboru

Dragi naši, u subotu, 12. studenog, od 10 do 12 sati, u prostorijama Sportske dvorane Samobor (A. Hebranga 26a) u Samoboru održat će se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Akciju u Samoboru održat ćemo na inicijativu i uz organizacijsku pomoć gospođe Jasmine Majić koja je siječnju 2015. godine organizirala vrlo uspješnu akciju upisa u Registar u Sv. Nedelji na kojoj se Registru pridružilo gotovo 250 potencijalnih darivatelja te Ustanove Sportski objekti Samobor i ravnatelja, prof. Vladimira Čerkeza.

Ovu akciju održat ćemo uz financijsku podršku Zagrebačke županije koja nam je putem Javnog natječaja dodijelila sredstva za projekt „Lijek je u nama“ na području Zagrebačke županije.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Dragi Samoborci, vidimo se!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.