(Foto: ZAR)

Glavna ulica u porečkom naselju Stancija Vergotini nosi ime Ana Rukavina

Iskreno smo dirnuti i počašćeni plemenitim prijedlogom gospodina Nike Jurića i želji stanovnika da jedna ulica u naselju Stancija Vergotini u Poreču dobije ime naše drage Ane, iako za života nije imala poveznice s naseljem.

Zaklada Ana Rukavina ušla je u 16. godinu svoga rada te smo unatoč tuzi koja nikad neće nestati, sretni što ljudi prepoznaju veliku vrijednost nasljeđa koje nam je Ana ostavila te radi 161 oboljele osobe koji su zahvaljujući Aninoj viziji dobili novu priliku za život.

Po našoj Ani je 2009. godine imenovan Perivoj u Šibeniku – gradu u koji se doselila zbog ljubavi, a čiji žitelji su je od milja zvali „šibenskom nevistom“, te je 2016. godine dobila svoj Trg u Trnskom, zagrebačkom kvartu koji je neizmjerno voljela, u njemu je pohađala Osnovnu školu i trenirala rukomet, te do odlaska u Šibenik provela najljepše trenutke mladosti.

S ponosom i velikom zahvalnošću zahvaljujemo gospodinu Niki Juriću, te stanovnicima naselja Stancija Vergotini na Vašem plemenitom prijedlogu da imenujete ulicu svoga naselja po našoj Ani, kako bi sve buduće generacije podsjećala na našu dragu Anu i nasljeđe koje nam je ostavila kroz Zakladu Ana Rukavina.

Hvala od srca i Gradskoj skupštini  Poreč na odluci te svima koji su podržali i inicirali ovaj prijedlog!!!

 

Posted in Novosti.