IN MEMORIAM ANA RUKAVINA ERCEG – 26.11.2006.-26.11.2016.

Dragi naši, danas obilježavamo desetu godišnjicu otkad naša draga Ana više nije s nama. U gotovo deset godina rada Zaklade Ana Rukavina trudili smo se ispuniti Aninu misiju i pomoći oboljelima u Hrvatskoj i svijetu u potrazi za podudarnim darivateljima.

Unatoč velikoj hrabrosti i želji za životom, Ana nas je tog nedjeljnog jutra prije punih deset godina napustila, a Anine riječi potaknule su nas na ispunjavanje njene vizije razvoja Hrvatskog registra dobrovljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i na pomoć u osnivanju javne Banke krvi iz pupkovine koja danas nosi njeno ime.
Ana nam je ostavila topla i radosna sjećanja, ali i misiju da damo sve od sebe da na odjelima bolnica bude što manje “malih ćelavih glavica”.

Od 2006. godine, zahvaljujući svima Vama koji se svakodnevno upisujete, povećali smo broj upisanih u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica sa skromnih 150 darivatelja na više od 52 tisuće upisanih potencijalnih darivatelja, od čega je 50.764 uzoraka tipizirano, a u javnu Banku je više od 12 tisuća majki darovalo matične stanice iz pupkovine, od kojih je 3.136 pohranjeno i prijavljeno u Svjetski registar.

Zahvaljujući proširenom Hrvatskom registru, do danas je pružena nada u spas 64 života zbog čega smo osobito sretni i ponosni, a sve zahvaljujući velikoj želji i viziji naše Ane i dobrih ljudi koji su odlučili dati djelić sebe kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije!

Posted in Novosti.