Održan Dan otvorenih srca u sjećanje na našu Anu

Dragi naši, danas smo održali 5. Dan otvorenih srca u sjećanje na deset godina od Aninog preranog odlaska. Ana nam je u naslijeđe ostavila plemenitu misiju da damo sve od sebe da na odjelima bolnica bude što manje “malih ćelavih glavica” te je održanim Danom otvorenih srca Hrvatski registar veći za 102 novih potencijalnih darivatelja matičnih stanica koji pomažu ostvariti Aninu misiju i san.

Tijekom Dana otvorenih srca održanog 25. studenog u prostorijama Zaklade, svoju podršku nastupom dala je i rock skupina Vatra čiji članovi su se pridružili Hrvatskom registru i tako doprinijeli obilježavanju desete obljetnice rada Zaklade Ana Rukavina. Ivan Dečak, frontmen Vatre, naglasio je kako je Ana svojim novinarskim radom podupirala same početke njihove karijere te joj povodom desete godišnjice preranog odlaska posvetio emotivnu izvedbu njihovog hita „Bilo je dobro dok je trajalo“.

Dan otvorenih srca podržali su i članovi plesnog zbora „Zagrepčanke i dečki“ koji su našoj Ani posvetili pjesmu koja nosi naziv ove tradicionalne akcije u sjećanje na Anin prerani odlazak.
Autor prekrasnih stihova je profesor Slavko Olujić, a autorica glazbe Lana Marinović, voditeljica Zbora koja se danas pridružila Hrvatskom registru.
Tijekom ove tradicionalne akcije svi zainteresirani građani mogli su se upoznati s radom Zaklade i važnošću upisa u Hrvatski registar. Buduće majke saznale su detaljnije informacije o djelovanju javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina i darivanju matičnih stanica iz pupkovine.

„Prošlo je tužnih deset godina otkada nas je Ana prerano napustila, ali sretna sam jer smo ispunili Aninu veliku želju, da Hrvatski registar napokon postane operativan kako bi povećali šanse za ozdravljenje svim oboljelima u Hrvatskoj i svijetu. „Danom otvorenih srca“ željeli smo još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo „lijek“ kojim možemo spašavati živote te da uz otvoreno srce i nepresušnu vjeru u život, zajedno možemo činiti dobro.“ izjavila je gospođa Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade i Anina majka.

Iskreno zahvaljujemo svima koji su podržali Dan otvorenih srca kako bi se prisjetili Ane i pomogli nam u ostvarenju njenog sna; našem medijskom partneru Novoj TV, Gradu Zagrebu i Gradskom uredu za zdravstvo na financijskoj podršci dodijeljenoj putem Javnog poziva, Anteni Zagreb, Narodnom radiju i Media servisu kao i svim drugim radijski postajama na medijskim najavama, Madisonu na pomoći, ZAMP-u, Vatri koja nas je dirnula svojim nastupom, Gastro Globusu na donaciji slatkih zalogaja, Nextbike-u, volonterima – Manueli, Miji, Tei, Ivoni, Josipu i dragim prijateljima Zaklade koji su nam cijeli dan bili na raspolaganju, Aninim dragim sestricama Dijani i Dženani, našoj dragoj Ankici Begić na finim kiflicama, Udruzi bosanskih Hrvata „Prsten“ na podršci i posjetu, plesnom zboru “Zagrepčanke i dečki“ na divnoj pjesmi i druženju, predstavnicima KBC-a Zagreb i KBC-a Split koji su bili na raspolaganju za sve medcinske upite i svima Vama dragi naši potencijalni darivatelji koji ste odvojili svoje vrijeme kako biste činili dobro i pomogli drugima.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Dan otvorenih srca, Novosti.