Foto: Ratko Mavar

IN MEMORIAM ANA RUKAVINA ERCEG – 26.11.2006.-26.11.2020.

Dragi naši, danas obilježavamo 14. godišnjicu otkada naša draga Ana više nije s nama. Unatoč velikoj hrabrosti i želji za životom, Ana nas je tog nedjeljnog jutra prije punih 14 godina napustila, a Anine riječi potaknule su nas na ispunjavanje njene vizije razvoja Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i na pomoć u osnivanju javne Banke krvi iz pupkovine koja danas nosi njeno ime.

„Zahvaljujemo svim zdravstvenim radnicima, spremačicama, medicinskim sestrama, liječnicima koji danonoćno bdiju nad ljudskim životima. Anin vapaj i želja za životom nikada nisu imali više smisla nego danas, kada je želja za zdravljem i životom kakav smo poznavali, želja svih nas“, poručila je povodom tužne godišnjice gospođa Marija Rukavina, Anina majka i upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Prisjećamo se danas naše Ane koja je prije 14 godina pokrenula lavinu dobrih djela u Republici Hrvatskoj, ali i šire.
Od 2006. godine, zahvaljujući svima vama koji se svakodnevno upisujete, povećali smo broj upisanih u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica sa skromnih 150 darivatelja na više od 65 tisuća upisanih potencijalnih darivatelja. Zahvaljujući velikoj želji i viziji naše Ane i nesebičnih ljudi koji su odlučili dati djelić sebe kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije 125 oboljelih osoba dobilo je novu priliku za život.
Draga Ana hvala ti, uvijek si u našim srcima i mislima.

Posted in Novosti.