IN MEMORIAM ANA RUKAVINA ERCEG 26. 11. 2006. – 26. 11. 2023.

“Sedamnaest godina je prošlo, a sve uspomene su tako svježe, pokušavam prihvatiti odlazak, ali u mojem srcu je rana koja neće zacijeliti do našeg ponovnog susreta. Teško je o tome govoriti, to može razumjeti samo onaj tko je to doživio. Vrijeme ne liječi rane, ali zbog ljudi koje voliš i koji te okružuju moraš ići dalje. Nikada se neću naviknuti da Ane nema. Zaklada je za mene Ana, a tome se dajem sto posto. Tijekom godina mijenjale su se naše aktivnosti i s vremenom su se postavljali novi ciljevi, ali moja briga, moje misli i moja odgovornost je uvijek ista, pomoći ljudima kada je najteže, da ne bude ‘puno ćelavih glavica’ kako je Ana zaželjela dok je ležala u sterilnoj jedinici na Rebru“, poručila je povodom tužne godišnjice Aninog preranog odlaska gospođa Marija Rukavina, Anina majka i upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Tog nedjeljnog jutra prije 17 godina, naša Ana nas je prerano napustila, ali njena ljubav prema životu živi i dalje kroz 168 osoba koje su dobile priliku za život zahvaljujući njenoj viziji proširenja Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i Banke krvi iz pupkovine za javne potrebe koja nosi njeno ime. Živi kroz nadu pacijenata koji danas prolaze kroz težak period borbe. Živi i kroz svakog od osmero liječnika i medicinske sestre koji su zahvaljujući vašim donacijama dobili priliku za stručno usavršavanje u najboljim svjetskim i europskim klinikama kako bi oboljelima pružili najkvalitetnije liječenje, ali i lijepu i utješnu riječ koja ponekad učinkovitije liječi od svega drugoga. Živi čak i kroz neophodne medicinske uređaje koje je Zaklada Ana Rukavina donirala bolnicama, a koji omogućuju bržu i bolju dijagnostiku pa i samo liječenje. A živi i kroz sve Vas koji nam zadnjih 17 godina vjerujete i pomažete volontiranjem, donacijama i nesebičnom podrškom”

I 17 godina nakon preranog odlaska, Ana i dalje živi kroz svoje optimistične riječi i beskrajnu ljubav koju je imala za život i ljude.
Draga Ana hvala ti. Bit ćeš zauvijek u našim srcima i mislima

Počivala u miru!

 

Posted in Novosti.