IN MEMORIAM ANA RUKAVINA ERCEG

26. studenog obilježavamo sedam godina otkad nas je naša draga Ana napustila.

Danas se prisjećamo Ane koja nas i dalje motivira da nastavimo ostvarivati njezin san, a to je da kroz Zakladu Ana Rukavina pomažemo oboljelima od leukemije, limfoma i ostalih teških oštećenja koštane srži.

Prije početka rada Zaklade Ana Rukavina, Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica brojao je skromnih 150 darivatelja, dok ih je na akcijama koje je organizirala Zaklada Ana Rukavina do danas upisano 41.650, od čega je 39.109 uzoraka tipizirano. Zahvaljujući proširenom Registru, do danas je pružena nada u spas 37 života zbog čega smo osobito sretni i ponosni.

U spomen na dan Aninog preranog odlaska pozivamo Vas da svojim prisustvom na „Danu otvorenih srca“ koji će se održati u srijedu, 27. studenog 2013. od 10 do 18 sati u Zakladi Ana Rukavina (Kneza Mislava 10/I, Zagreb) podržite akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica na koju su pozvani svi građani. Osim upisa u Registar, ovom prilikom svim posjetiteljima pružit ćemo informacije o radu Zaklade Ana Rukavina, njezinim ciljevima te ostvarenim rezultatima.

Akcijom „Dan otvorenih srca“ još jednom želimo građane podsjetiti na to da svi mi u sebi nosimo „lijek“ kojim možemo izliječiti teško bolesne među nama te kako uz pozitivan stav u životu, širenje dobre energije i vjere u život zajedno možemo činiti dobro i spašavati živote. Važnost upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pojasnit će i medicinski stručnjaci iz Registra, a medicinski stručnjaci iz Banke krvi iz pupkovine „Ana Rukavina“ informirat će buduće mame o darivanju matičnih stanica krvi iz pupkovine!

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti. Potrebno je samo popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Veselimo se vašem dolasku!

 

Posted in Novosti.