„Dan otvorenih srca“ Zaklade Ana Rukavina

U spomen na dan Aninog preranog odlaska pozivamo Vas da svojim prisustvom na „Danu otvorenih srca“ koji će se održati u srijedu, 27. studenog 2013. od 10 do 18 sati u Zakladi Ana Rukavina (Kneza Mislava 10/I, Zagreb) podržite akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica na koju su pozvani svi građani.

Osim upisa u Registar, ovom prilikom svim posjetiteljima pružit ćemo informacije o radu Zaklade Ana Rukavina, njezinim ciljevima te ostvarenim rezultatima.
Akcijom „Dan otvorenih srca“ još jednom želimo građane podsjetiti na to da svi mi u sebi nosimo „lijek“ kojim možemo izliječiti teško bolesne među nama te kako uz pozitivan stav u životu, širenje dobre energije i vjere u život zajedno možemo činiti dobro i spašavati živote. Važnost upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pojasnit će i medicinski stručnjaci iz Registra, a medicinski stručnjaci iz Banke krvi iz pupkovine „Ana Rukavina“ informirat će buduće mame o darivanju matičnih stanica krvi iz pupkovine!

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti. Potrebno je samo popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Veselimo se vašem dolasku!

 

 

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Dan otvorenih srca, Novosti.