IN MEMORIAM ANA RUKAVINA ERCEG

26. studenog obilježavamo 6 godina od dana kada nas je napustila Ana. Danas se prisjećamo Ane i njenog zaraznog optimizma koji nas motivira da i dalje radom Zaklade Ana Rukavina, pomažemo oboljelima od leukemije, limfoma i ostalih teških oštećenja koštane srži.

2006. godine Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica brojao je skromnih 150 darivatelja, dok ih je na akcijama Zaklade do danas upisano 36.950, od čega je 33.275 uzoraka tipizirano.

Za našu Anu zapalite svijećicu na linku:
http://www.arkade.hr/hr/arkade/knjiga_zalosti.php?id=753

U spomen na dan Aninog preranog odlaska pozivamo Vas na DAN OTVORENIH SRCA koji će se održati 27. studenog u Zakladi Ana Rukavina (Kneza Mislava 10/1) od 10 do 20 sati, dođite i upišite se u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akcija će se održati umjesto tradicionalne akcije u prosincu na Trgu bana Josipa Jelačića.
Akcijom „Dan otvorenih srca“ još Vas jednom želimo podsjetiti na to da svi mi u sebi nosimo „lijek“ koji možemo pokloniti onima kojima je najpotrebitiji te kako uz pozitivan stav u životu, širenje dobre energije i vjeru u život zajedno možemo činiti dobro i spašavati živote.
Vjerujemo kako ćete se rado odazvati našem pozivu te da ćemo zajedno nastaviti raditi na jačanju kulture građanske solidarnosti i prenositi životne vrijednosti koje našem društvu donose neprocjenjivi osjećaj solidarnosti i zajedništva.

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti).
„Danu otvorenih srca“ prisustvovat će i medicinski stručnjaci iz Registra i Banke krvi iz pupkovine „Ana Rukavina“ te ste svi, pogotovo buduće mame, dobrodošli informirati se o upisu u Registar i doniranju matičnih stanica krvi iz pupkovine!

Veselimo se Vašem dolasku!

Posted in Novosti.