Iz Varaždina s ljubavlju za našu Anu

Varaždinsko književno društvo, Matica hrvatska-ogranak Varaždin i Glazbena škola Varaždin pozivaju Vas na koncert u čijem će glazbenom dijelu sudjelovati: Sofija Cingula, Dorotea Iličić, Blanka Tkalčić Breglec, Valentina Geci, Silvija Novak, Dragica Trstenjak, Ivanka Lakatoš, Iva Kruljac, Emilija Habulin, Marta Mesarić i Tihana Družević, te prof. Ivan Mežnarić kao skladatelj, korepetitor i vokalni solist.
Ulaz je slobodan, a kupnjom CD-a pomažete daljnji rad Zaklade Ana Rukavina.

Od srca se zahvaljujemo gospođi Ružici Juras koja je ovom humanom gestom željela dati svoj doprnos Zakladi Ana Rukavina i kako kaže gđa. Juras: “otvoriti mnoga zaspala srca i probuditi potrebu za pomoć, koju ćemo možda u životu i mi zatrebati”.


RUŽICA JURAS rođena je 10. veljače 1927 u Varaždinu. Suosnivateljica je i dugogodišnja tajnica Društva pisaca “August Šenoa” iz Zagreba. Godine 1994. sudjeluju u osnivanju Varaždinskog književnog društva. Dobitnica je brojnih priznanja i nagrada. Uglazbljeno joj je 69 pjesama od kojih se mnoge izvode u Varaždinu, Zagrebu i drugdje. Dosad je objavila pet knjiga pjesama, a poezija joj je prevedena i na engleski i slovenski jezik.

Posted in Novosti.