Javni natječaj za dodjelu sredstava za stručno usavršavanje

Zaklada Ana Rukavina s ponosom Vas obavještava kako na našoj web stranici raspisujemo treći po redu Javni natječaj za stručno usavršavanje jednog liječnika, ovaj put specijalizanta pedijatrije.

Cilj ovog stručnog usavršavanja je edukacija iz područja transplantacije matičnim stanicama u djece oboljele od metaboličkih bolesti i imunodeficijencije.
Zaklada Ana Rukavina raspisala je do sada dva Javna natječaja za stručno usavršavanje mladih liječnika specijalizanata ili specijalista interne hematologije i drugih srodnih specijalizacija u suradnji s Georgetown University u SAD-u zahvaljujući kojima su dva mlada liječnika dobila veliku priliku da uče i usavršavaju se uz najbolje svjetske stručnjake iz područja hematologije te naučeno primjene na pacijentima u domovini.

Svoju veliku priliku da uči od najboljih upravo koristi dr. Ana Zelić Kerep, izabrana na posljednjem Javnom natječaju raspisanom u lipnju 2016. godine, koja je u ožujku ove godine otputovala na jednogodišnje stručno usavršavanje mladih liječnika specijalizanata ili specijalista interne hematologije i drugih srodnih specijalizacija u suradnji s Georgetown University u SAD-u.

Javni natječaj raspisujemo u sjećanje na našu dragu Anu Rukavinu, čiju misiju i viziju nastavljamo i kroz ovaj projekt te na našu dragu donatoricu, dr. Vesnu Bartulić koja nam je oporučno ostavila sredstva te izrazila želju da darovana sredstva upotrijebimo za stručno usavršavanje mladih liječnika na najprestižnijim bolnicama diljem svijeta, a uz veliku pomoć svih Vas, dragi prijatelji Zaklade, koji nas sve ove godine podržavate i pomažete u proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te bez čijih donacija sve ovo ne bi bilo moguće.
Ovaj natječaj prilika je za mlade liječnike, specijalizante pedijatrije koji će dobiti priliku za stručno usavršavanje u trajanju od šest (6) mjeseci od kojih će se tri (3) mjeseca provoditi u zdravstvenoj ustanovi Universal medical centar Utrecht, Wilhelmina children’s hospital, Utrecht, Nizozemska, a tri (3) mjeseca u zdravstvenoj ustanovi Newcastle University, The Newcastle upon Tyne Hospital NHS Foundation Trust, The Great North Children’s Hospital, Newcastle upon Tyne, Ujedinjeno Kraljevstvo ili u drugim jednakovrijednim ustanovama prema izboru Zaklade Ana Rukavina.

Sve detalje Javnog natječaja kao i potrebnu dokumentaciju možete pronaći pod rubrikom STRUČNO USAVRŠAVANJE.
Želimo puno sreće i uspjeha svim prijavljenim kandidatima te podsjećamo da prijave traju 30 dana od dana objave natječaja.

Posted in Novosti, Stručno usavršavanje.