48 polaznika Policijske akademije pridružilo se Hrvatskom registru

Dragi naši, na današnjoj akciji upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica na Policijskoj akademiji u Zagrebu, 48 potencijalnih darivatelja upisalo u Hrvatski registar.

Ovo nam je bila četvrta akcija u suradnji s Policijskom akademijom te smo sretni da se do danas gotovo 300 mladih polaznika Akademije odazvalo pozivu koji nekome može spasiti život.
Akciju su i ovaj put inicirale naše drage organizatorice, gospođa Maja Krajcar, voditeljica smjene na Policijskoj akademiji te gospođa Mirjane Ciboci, policijska službenica iz Novske i darivateljica krvotvornih matičnih stanica.

Prije same akcije, o svom iskustvu darivanja krvotvornih matičnih stanica govorila je gospođa Mirjana Ciboci koja je svoje matične stanice darovala oboljelom pacijentu iz Češke, a svoje iskustvo liječenja matičnim stanicama nesrodnog darivatelja s polaznicima je podijelila gospođa Ankica Begić koja je svoju šansu za ozdravljenje dobila zahvaljujući američkom domorocu iz plemena Komanča.

Polaznicima je predavanje održao i dr. Neven Vucelić iz Hrvatskog registra kako bi saznali više o samom upisu u Hrvatski registar i što znači postati potencijalni darivatelj krvotvornih matičnih stanica.

Zahvaljujemo od srca budućim policajkama i policajcima koji su se pridružili Hrvatskom registru kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije.
Velika hvala i Maji Krajcar i Mirjani Ciboci na pomoći u organizaciji te načelniku Policijske akademije, g. Želimiru Radmilovću na podršci ovoj inicijativi.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti and tagged .