Koncert za ŽIVOT!

Dobrotvorni koncert Zagrebačke filharmonije za Zakladu Ana Rukavina! Carl Orff: CARMINA BURANA

Zagrebačku filharmoniju sa Zakladom Ana Rukavina veže višegodišnja i izuzetno uspješna suradnja. A niz zapaženih koncerata dobrotvornog karaktera ove se godine nastavlja izvedbom jednog od najvećih “hitova” klasične glazbe – slavne kantate Carmina burana!

Antologijsko ostvarenje njemačkog skladatelja Carla Orffa, genijalni je niz od 25 uglazbljenih pjesama srednjovjekovnih vaganata, lutajućih klerika i studenata svjetovnjaka, pronađenih početkom 19. stoljeća u samostanu Benediktbeuren u Gornjoj Bavarskoj.

“Sve što sam dosad napisao možeš slobodno uništiti”, pisao je Orff izdavaču Schottu nedugo po premijere ostvarenja u Operi u Frankfurtu. “S kantatom Carmina burana doista započinju moja sabrana djela”. Poput Beethovenove Ode radosti ili spektakularnog početka Straussova Zaratustre, i Orffova kantata Carmina burana davno je već postala dio kolektivne memorije čovječanstva.

U izvedbi ovog remekdjela Zagrebačku filharmoniju i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić predvodit će prvorazredni mladi, talentirani i uspješni honkonški dirigent Perry So, a na pozornici će im se pridružiti istaknuta hrvatska sopranistica Ivana Lazar, sve prisutniji hrvatski bariton Ljubomir Puškarić i mladi hrvatski tenor Marko Cvetko.

Pridružite nam se u utorak 29.3. na velikom dobrotvornom “Koncertu za život” i ne propustite remekdjelo koje stihovima koji slave život i glazbom koja ostavlja bez daha – nikoga i nikad ne ostavlja ravnodušnim!

 

www.zgf.hr

Posted in Koncert za život, Novosti.