Križ – Akcija upisa u Registar

Naša ljubazni domaćini i organizatori akcije u prelijepom Križu, gđa.  Ivana Posavec Krivec, predsjednica Udruge i  članice Udruge organizirale su sjajnu akciju na kojoj je novih 50 potencijalnih donatora koštane srži i matičnih stanica dalo krv za tipizaciju. Akciju su medijski popratili svi lokalni mediji.

Udruga Ženske Ruke osnovana je sa svrhom osnaživanja žena, kroz promociju ženskih ljudskih prava, zajednički rad, suradnju, provođenje politike ravnopravnosti spolova, te javno djelovanje. Načela djelovanja udruge su poštivanje različitosti stavova, misli i ideja, sloboda izbora, samostalnost organizacije u radu, javnost i demokratičnost mišljenja te odgovornost pojedinca i organizacije za rad. Broji 30-tak aktivnih članica i jednog člana.

Ciljevi rada udruge ŽENSKE RUKE su osnaživanje ženskog pokreta, promocija ženskih prava, poduzetništva i stvaralaštva žena, savjetovanje i edukacija žena,humanitarni rad, javno djelovanje u svrhu poboljšanja statusa žena u obitelji i društvu, djelatna skrb za ostvarivanje obrazovnih, društvenih, kulturnih i drugih interesa svih zainteresiranih subjekata, povezivanje i suradnja s drugim srodnim organizacijama, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, doprinos ostvarivanju modernoga, slobodnoga, demokratskoga, pluralnoga, tolerantnoga i nenasilnoga društva.

U svrhu ostvarenja svojih ciljeva ŽENSKE RUKE će organizirati znanstvene, stručne, društvene skupove, tribine, izložbe, promocije, koncerte svojih članova, humanitarne manifestacije i tombole. Sukladno Statutu Udruge održavati ćemo javna predavanja i seminare, edukaciju, prikupljati sredstava za djelatnosti udruge, povezivati institucija civilnog društva, izdavati publikacije iz područja djelatnosti udruge, organizirati stručna i tematska putovanja i usavršavanja za članice te ostale djelatnosti potrebne za ostvarivanje ciljeva Udruge.

Zahvaljujemo od srca ljubaznim domaćinima i svim donatorima koji su nam se pridružili upisom u Registar, sa nadom da ćemo se vidjeti ponovno u Križu.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.