Nove akcije u Splitu i Orebiću

Dragi naši, Zaklada Ana Rukavina će sljedeći tjedan održati dvije akcije upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u lijepoj Dalmaciji.Prvu ćemo održati u četvrtak, 11. svibnja od 13 do 15 sati u Splitu u suradnji s gospođom Anjom Babić i Studentskim zborom Filozofskog fakulteta u Splitu u prostoru Filozofskog fakulteta u Splitu, Put iza Nove bolnice 10c (Klerikat, učionica U 6, prizemlje).

Drugu akciju održat ćemo u petak, 12. svibnja od 10 do 12 sati u Orebiću u suradnji s Ligom protiv raka Korčula Pelješac Lastovo Mljet u dvorani Općine Orebić (Put pomoraca 24).

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Scheduled Akcije upisa u Hrvatski registar Novosti
Općina Orebić, Obala pomoraca 24, 20250, Orebić, Karta

3 other dates:

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti and tagged .