Novogodišnji poklon Jasenka Houre

Na humanitarnom koncertu na Trgu, Jasenko Houra je izjavio kako se doživotno odriče prava na svoje pjesme u korist Zaklade Ana Rukavina.

‘Ruža Hrvatska’ za Anu Rukavinu

Poznati “prljavac” Jasenko Houra Jajo odrekao se tantijema svojih najvećih hitova u korist zaklade Ane Rukavine, novinarke koja je u 29. godini života preminula od leukemije.

Kako je objavljeno na portalu javno.com, tantijemi jednog od najvećih hrvatskih hitova – “Ruže Hrvatske”, “Marine”, “Heroja ulice” te pjesama “Mi plešemo” i “Crno-bijeli svijet” – uplatit će se na račun Zaklade “Želim život”, čiji je konačni cilj osnivanje banke matičnih stanica.

– Kazalište je htjelo nastupiti na humanitarnom koncertu Zaklade koji je nedavno održan, ali smo otprilike u isto vrijeme svirali u Dubrovniku, na koncertu za razminiravanje Hrvatske.

Za životnu borbu prerano preminule Ane te njezinu plemenitu akciju, čuo sam u medijima. Ovo je moj novogodišnji dar građanima Hrvatske – rekao je za portal Jasenko Houra, što je posebno dirnulo majku pokojne Ane, Mariju Rukavinu.

– Nemam pravih riječi kojima bi izrazila zahvalu Jasenku Houri. Potvrdili su mi iz Zaklade ovu informaciju. Dao je ono što je najviše mogao za Registar i budućnost banke matičnih stanica. Houra je zaista velik čovjek. Vjerujem da će biti i drugih koji će poći njegovim putem. Mom djetetu, nažalost, više nitko ne može pomoći, ali ovo će jednog dana sigurno pomoći mnogima – rekla je, vidljivo dirnuta ovom gestom, Marija Rukavina, majka pokojne Ane.

(…)

Piše: Marijana Sever (Jutarnji.hr)
Foto: Srđan Vrančić

Posted in Novosti.