Obilježavanje rođendana Ane Rukavine Erceg

  • Šibenik: 28.03.2009. – otvorenje Perivoja “Ana Rukavina”. Perivoj je smješten na sjevernoj strani srednjovjekovne utvrde Sveti Mihovil, nasuprot Gaja “Josipa Mrkice”. Inicijativa da se taj zapušteni dio grada preuredi u perivoj i da se nazove po Ani Rukavini inicirala je Zajednica žena “Katarina Zrinski”. Perivoj će otvoriti predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” gđa. Bianca Matković i predsjednica Zajednice žena Šibenika gđa. Neda Klarić. Otvorenju će nazočiti Anina majka, gđa. Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade.
  • Osijek: 29.03.2009. – inicijativom HNK Osijek u spomen na Anu i pomoć u proširenju nacionalnog Registra  organizira  predstavu “Pidžama za šestero” Marca Camelottia, u režiji Roberta Raponje. Cjelokupan prihod od predstave biti će uplaćen Zakladi, a Grad Osijek kupio je ulaznice za predstavu u iznosu od 10.000 kn. Ispred Zaklade predstavi će nazočiti Marija i Doroteja Đurković organizatorice najuspješnije akcije upisa u Registar održane u Osijeku.
  • Zagreb: 02.04.2009. – na 2. programu HTV-a premijerno će se prikazati dokumentarni film “Želim život” s početkom u 20,05.
Posted in Novosti.