Održan Dan otvorenih srca u sjećanje na našu Anu

Dragi naši, danas je održan 6. Dan otvorenih srca u sjećanje na Anu i jedanaest godina od njenog preranog odlaska.

Ana nam je u naslijeđe ostavila plemenitu misiju da damo sve od sebe da na odjelima bolnica bude što manje “malih ćelavih glavica” te je održanim Danom otvorenih srca Hrvatski registar veći za 59 novih potencijalnih darivatelja matičnih stanica koji pomažu ostvariti Aninu misiju i san.

Tijekom Dana otvorenih srca održanog 24. studenog u prostorijama Zaklade, svoju podršku kratkim nastupom dala je i rock skupina Psihomodo Pop i tako doprinijeli obilježavanju jedanaeste obljetnice rada Zaklade Ana Rukavina.

Dan otvorenih srca podržali su i članovi plesnog zbora „Zagrepčanke i dečki“ koji su našoj Ani posvetili pjesmu koja nosi naziv ove tradicionalne akcije u sjećanje na Anin prerani odlazak.
Tijekom ove tradicionalne akcije svi zainteresirani građani mogli su se upoznati s radom Zaklade i važnošću upisa u Hrvatski registar. Buduće majke saznale su detaljnije informacije o djelovanju javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina i darivanju matičnih stanica iz pupkovine.

„Sretni smo jer se mladi ljudi upisuju u Hrvatski registar i žele pomoći. Zahvaljujući njima, Hrvatski registar danas broji više od 55 tisuća potencijalnih darivatelja, a njih 78 dali su oboljelim osobama u Hrvatskoj i inozemstvu priliku za život. Naša Ana bila bi ponosna na sve te dobre ljude i beskrajno sretna zbog svih spašenih života.”izjavila je gospođa Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade.

Iskreno zahvaljujemo svima koji su podržali Dan otvorenih srca kako bi se prisjetili Ane i pomogli nam u ostvarenju njenog sna; našem medijskom partneru Novoj TV, Anteni Zagreb kao i svim drugim radijskim postajama na medijskim najavama, ZAMP-u, Psihomodo Popu, Gastro Globusu na donaciji slatkih zalogaja, volonterima – Manueli, Miji, Tei, Ivoni, Kristini i Josipu i dragim prijateljima Zaklade koji su nam cijeli dan bili na raspolaganju, Aninim dragim sestricama Dijani i Dženani, našoj dragoj Ankici Begić na finim kiflicama, Udruzi bosanskih Hrvata „Prsten“ na podršci i posjetu, plesnom zboru “Zagrepčanke i dečki“ na divnoj pjesmi i druženju, predstavnicima KBC-a Zagreb koji su bili na raspolaganju za sve medcinske upite i svima Vama dragi naši potencijalni darivatelji koji ste odvojili svoje vrijeme kako biste činili dobro i pomogli drugima.

Posted in Dan otvorenih srca, Novosti and tagged .