Održan Dan otvorenih srca u sjećanje na našu Anu

Dragi naši, u petak, 23. studenog održan je 7. Dan otvorenih srca u sjećanje na Anu i dvanaest godina od njenog preranog odlaska.

Ana nam je u naslijeđe ostavila plemenitu misiju da damo sve od sebe da na odjelima bolnica bude što manje “malih ćelavih glavica” te je održanim Danom otvorenih srca Hrvatski registar veći za 104 nova potencijalna darivatelja matičnih stanica koji pomažu ostvariti Aninu misiju i san.

Povodom Dana otvorenih srca Zaklada Ana Rukavina je na konferenciji za novinare predstavila rezultate natječaja kojim će odabranoj liječnici omogućiti stručno usavršavanje u trajanju od 12 mjeseci na Georgetown Universityju u Washington D.C.-ju, SAD  te donaciju 1.500 testova za HLA tipizaciju KBC-u Zagreb.

Dr. Barbara Dreta, specijalizantica hematologije iz KBC-a Zagreb koja je na Javnom natječaju izabrana za jednogodišnje stručno usavršavanje u SAD-u, istaknula je: „Željela bih zahvaliti Zakladi Ana Rukavina na velikoj prilici da naučim najnovije metode liječenja iz područja limfoma i multiplog mijeloma pod mentorstvom jednog od najvećih svjetskih stručnjaka iz područja limfoma prof. Brucea Chesona. Ovim vrijednim stručnim usavršavanjem mogu dati svoj doprinos hrvatskom zdravstvu i, ono najvažnije, pomoći oboljelim osobama“

„S ponosom možemo istaknuti da je Zaklada Ana Rukavina otkako smo krenuli s radom prije gotovo 12 godina, ispunila sve svoje ciljeve, ali s ovim ciljem nastavljamo jer želimo mladim liječnicima kontinuirano osiguravati stručno usavršavanje. Naša želja je da Zaklada Ana Rukavina postane mali Alfred Nobel i doprinese razvoju hematologije u Hrvatskoj“, izjavio je prof.dr.sc. Mirando Mrsić, medicinski direktor Zaklade.

Tijekom Dana otvorenih srca održanog u prostorijama Zaklade, predstavnici Hrvatske vojske, direktor Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske viceadmiral Robert Hranj i članovi Jazz orkestra Hrvatske vojske predvođeni voditeljem, bojnikom Davorom Dropuljićem predali su upraviteljici Zaklade Ana Rukavina Mariji Rukavini ček u iznosu od 30.600 kuna koje su prikupili prodajom ulaznica za koncert Jazz orkestra HV-a održan u ponedjeljak, 19. studenog 2018. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

„Svatko od nas nosi lijek u sebi koji može pomoći drugome i neizmjerno smo zahvalni svima koji nam pomažu i odazivaju se našim akcijama. Hvala i Hrvatskoj vojsci koja je uvijek spremna pomoći, hvala maestru Dropuljiću i njegovom Jazz orkestru, koji su nam darovali prekrasan koncert, razveselili nas i podigli na noge cijeli Lisinski.“ izjavila je gospođa Marija Rukavina.

„Vapaj Ane Rukavine ‘Želim život!’ odjeknuo je cijelom Hrvatskom, dotaknuo mnoga srca i pobudio kolektivno suosjećanje, ali i svijest o tome kako možemo i trebamo pomoći jer nikada ne znamo kada ćemo se i sami naći u potrebi. Hrvatska vojska dio je ovoga društva i uvijek spremna pomoći civilnom stanovništvu i narodu u nevolji pa se tako redovito odazivamo na dobrovoljne akcije darivanja krvi, a ponekad ih i sami iniciramo i organiziramo, poput ove, za koju je zaslužan naš Jazz orkestar“ izjavio je viceadmiral Robert Hranj.

„Fantastičan je osjećaj kad činite nešto plemenito, a Hrvatska vojska to često čini. Pripadnici Hrvatske vojske uvijek su spremni pomoći, što se pokazalo i ovom prigodom, kada su se zajedno sa svojim prijateljima i poznanicima odazvali na naš koncert na kojem svi zajedno slavili život.“ istaknuo je voditelj Jazz orkestra HV-a, Davor Dropuljić.

Tijekom ove tradicionalne akcije svi zainteresirani građani mogli su se upoznati s radom Zaklade i važnošću upisa u Hrvatski registar. Buduće majke saznale su detaljnije informacije o djelovanju javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina i darivanju matičnih stanica iz pupkovine.

Iskreno zahvaljujemo svima koji su podržali Dan otvorenih srca kako bi se prisjetili Ane i pomogli nam u ostvarenju njenog sna; našem medijskom partneru Novoj TV, kao i svim drugim predstavnicima medija na podršci, agenciji Madison,  Hrvatskoj vojsci i Jazz orkestru Hrvatske vojske, Gastro Globusu, McDonald’su, Carlsbergu, Jamnici, volonterima – Manueli, Miji, Tei, Luciji, Mirni, Ani Mariji, Nini, Matei, Nikolini, Kristini, Hrvojki, Josipu, Dominiku, Mariju, Karlu i dragim prijateljima Zaklade koji su nam cijeli dan bili na raspolaganju, našoj dragoj dr. Esmi Čečuk koja je došla iz Splita kako bi podržala ovu akciju, Hrvatskoj udruzi leukemija i limfomi, Udruzi bosanskih Hrvata „Prsten“ na podršci i posjetu, ekipi iz Tuheljskih Toplica koji su organizirano autobusom došli u Zagreb kako bi se pridružili Hrvatskom registru, medicinskom osoblju KBC-a Zagreb koji su bili na raspolaganju za sve medicinske upite i svima vama dragi naši potencijalni darivatelji koji ste odvojili svoje vrijeme kako biste činili dobro i pomogli drugima.

 

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Dan otvorenih srca, Novosti.