Održan tradicionalni Koncert za život u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjeskoslava Šuteja

Uz čuvena djela iz majstorskih pera Mozarta, Čajkovskog, Pistona i Reineckea, brojni posjetitelji Koncerta za život u organizaciji Zagrebačke filharmonije u četvrtak, 29. ožujka, prisjetili su se Ane Rukavine i maestra Vjekoslava Šuteja.

Deveti po redu Koncert za život ove su godine uz nastup Zagrebačke filharmonije uveličali najbolji svjetski flautist Emmanuel Pahud i dirigent David Danzmayr.

Koncert je održan pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

„Koncertom za život“ prisjetili smo se naše Ane i maestra Šuteja. Njima u čast – slavili smo život te podsjetili građane da je lijek kojim možemo spašavati teško oboljele diljem svijeta – u nama. Hvala Zagrebačkoj filharmoniji što nam pomaže da nastavimo ostvarivati svoju misiju pomaganja teško oboljelima kako bi im pružili novu priliku za život te što bolju skrb omogućavanjem dodatnog usavršavanja mladih liječnika na najboljim svjetskim zdravstvenim institucijama, izjavila je gospođa Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade.

Koncept „Koncerta za život“ u centar zbivanja stavlja sam život, osvještava njegovu važnost i slavi život iznad svega. Ovim humanitarnim koncertom proslavili smo Anin rođendan, prisjetili se maestra Vjekoslava Šuteja, radosno dočekali dolazak proljeća, kao i predstojeći najveći kršćanski blagdan – Uskrs, koji nam daje vjeru u život prožet svjetlom i nadom. Budimo zajedno svjetlo i nada, ne samo ove, već i ostalih vrijednih humanitarnih udruga. Zagrebačka filharmonija iznimno je ponosna što je, već devetu godinu zaredom, dijelom tog optimizma i obitelji Zaklade Ana Rukavina, izjavio je ravnatelj Zagrebačke filharmonije, gospodin Mirko Boch.

U ispunjenoj glazbenoj večeri tijekom koje su posjetitelji mogli uživati u čarobnim zvucima flaute uz pratnju Zagrebačke filharmonije te slaviti ono najdragocjenije – život, uživali su i izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske, dr.sc. Tomislav Madžar, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, gospodin Ivan Ćelić, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, prof.dr.sc. Milan Kujundžić, ministar Tomislav Ćorić, gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić, kao i brojni drugi predstavnici političkog i kulturnog života Hrvatske i dragi prijatelji Zaklade koji su tijekom više od jedanaest godina od njenog osnutka iznimno doprinijeli njenom radu i pomogli u spašavanju ljudskih života.

Hvala od srca Zagrebačkoj filharmoniji na prekrasnoj večeri i koncertu, našim dragim gostima te svima vama koji ste kupnjom ulaznice podržali rad Zaklade Ana Rukavina.

Fotografije: Krume Ivanovski

Posted in Koncert za život, Novosti.