Ponovno moguće darivanje krvi iz pupkovine

Dragi naši, s radošću vas obavještavamo da je ponovno moguće darivanje matičnih stanica krvi iz pupkovine u 23 rodilišta u Republici Hrvatskoj!
Nastavno na uputu Ministarstva zdravstva RH od 23. ožujka 2020. godine o obustavi/ograničenju aktivnosti tkivnog bankarstva i transplantacije tkiva i stanica zbog suzbijanja i sprječavanja širenja epidemije SARS-CoV-2 virusa te slijedom Molbe KBC-a Zagreb i Hrvatske banke tkiva i stanica za ponovno omogućavanje prikupljanje tkiva i stanica danas smo od Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu i transplantacijsku biologiju KBC-a Zagreb dobili informaciju da je Ministarstvo zdravstva suglasno s reaktivacijom obustavljenog programa tkivnog bankarstva.
Svi budući roditelji koji to žele mogu darovati matične stanice krvi iz pupkovine od jednom od 23 licencirana rodilišta u Republici Hrvatskoj, a više informacije mogu pronaći na našoj web stranici ili direktno u javnoj Banci krvi iz pupkovine Ana Rukavina pri KBC-u Zagreb na e-mail: [email protected] i tel: 01/2388-708.

Posted in Novosti.