Prijem darivatelja matičnih stanica u Gradskoj upravi Grada Zagreba

Dragi naši, darivatelj perifernih matičnih stanica, gospodin Petar Bijelić (42), vozač ZET-a, jučer, 3. rujna, na svečanom prijemu u Gradskoj upravi kod gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića primio je posebnu zahvalu.

Gospodin Bijelić, otac petero djece iz Kraljevačkih Novaka kraj Sesveta, u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisao se na jednoj od akcija Zaklade Ana Rukavina prije pet godina. Početkom ove godine kontaktirali su ga iz Registra kako je podudaran darivatelj oboljeloj osobi iz Frankfurta u Njemačkoj te je 24. veljače ove godine postupkom leukafereze – odvajanja perifernih matičnih stanica iz krvi darivatelja, donirao vrijedne matične stanice.

Svečanom prijemu prisustvovala je i upraviteljica Zaklade Ana Rukavina, gospođa Marija Rukavina te istaknula zahvalnost i ponos zbog svih 52 darivatelja koliko je do sada bilo iz hrvatskog Registra, od kojih 20 za oboljele u inozemstvu i 32 za oboljele iz Hrvatske.

Gospodin Bijelić je ovim nesebičnim činom postao jedan od 52 darivatelja iz hrvatskog Registra i iskreno se nadamo da će njegova plemenita donacija potaknuti i nekoga od Vas da se pridruži velikoj obitelji od 49.251 potencijalnog darivatelja koliko je trenutno upisano u Registar.

Iskreno smo zahvalni svima koji ste se pridružili Registru, postali darivatelji koštane srži ili se na bilo koji način pridružili ostvarivanju misije Zaklade Ana Rukavina, a to je pomoći oboljelima diljem svijeta.

Foto: 24sata

Posted in Novosti.