Šibenski modni spektakl za Anu

Pod producentskom palicom dviju krasnih gospođa, sopranistice Nere Gojanović i novinarke Nevene Banić, održana je u subotu 11. 08. 2007. na trgu kraj katedrale Sv. Jakova velika modna humanitarna revija posvećena zakladi koja nosi Anino ime. Iako je u početku organizacija ovog prekrasnog događaja našim organizatoricama više nalikovala na never ending story nego na uspješan projekt, kad se klupko konačno počelo odmatati početna se ideja počela sve više granati potaknuta brojnim dragim ljudima koji su se ne samo odazivali pozivu da sudjeluju, nego i sami nudili pomoć.

Tako su na reviji pod pokroviteljstvom Grada Šibenika predstavljene kreacije poznatih imena hrvatske modne scene – Gena, Mina Petra, Hippy Garden, Mak, Akeksandra Dojčinović, Emka, salon vjenčanica „Cvita“ te mlada šibenska kreatorica Karmen Herceg. Matija Vujica je velikodušno svoje dvije predstavljene haljine darovala Zakladi i njih će se uskoro prodavati na aukciji. Za nakit su se pobrinuli salon „Thesaurus“ i galerija „Mokoš“, a za cipele „Ledenko“ i „Vanila“.

Uloge manekenki i manekena na ovom modnom spektaklu, kojeg je samo čudo spasilo od kiše i selidbe u zatvoreni prostor (hvala Ti Ana na intervenciji), savršeno su odigrale Aleksandra Grdić, Mia Šlogar, Iva Ergić, Olivera Slavica, Rajna Raguž, Iva Jerković, ali i druge poznate Šibenčanke Ana Gojanović, Mirna Žurić, Dijana Dubilić, Marina Jurković, Dijana Ercegović, Iva Mia Erak, Ivona Nakić, Ivanica Belamarić, Natalija Radovčić, Julija Kohtun, Ivana Balić, Maja Jakoliš, Gordana Pavić, Martina Klaić, kojima su se priključile dvije gradonačelnice, šibenska Neda Klarić i kninska Josipa Rimac. Muški dio ekipe predvodili su modeli Goran Bolf i Miroslav Žaknić, a slijedili su dogradonačelnik Tomislav Ninić, direktor GP-a Danijel Mileta, TZ-a Goran Bulat, vaterpolist Kristijan Santini i „as u rukavu“ Perica Bukić koji premda je slomio prst, nije odustajao od nastupa i zato pistu prošao bos!

Ne bi bilo pošteno da ne spomenemo i voditeljice Miju Kovačić i Nevenu Banić koja je hrabro u zadnji čas uskočila na mjesto bolesnog Branka Uvodića.

U glazbenom dijelu programa nastupili su izvrsni Đani Stipaničev, Arsen Dedić i Gabi Novak koji su dočekani ovacijama kao i Natali Dizdar te sve poznatija mlada šibenska mandolinistica Sanja Vrančić.

U Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ otvorena je izložba modne fotografije Nikoline Vuković Stipaničev koja je svoju izložbu posvetila Ani, a prihod od prodanih fotografija namijenila Zakladi.

Hvala svim dragim ljudima koji su svojim sudjelovanjem i pomoći pri organizaciji omogućili ostvarenje ovog prekrasnog humanitarnog događaja!

Posted in Novosti.