Sportsko-humanitarna manifestacija “Volim trčanje” omogućila tipizaciju 3 uzorka krvi

Organizatori sportsko humaniterne manifestacije “Volim trčanje” uplatili Zakladi dio prihoda od startnina u iznosu 1.450 kn, a isto toliko je prikupljeno prodajom promo materijala na štandu Zaklade!

Jučerašnjom sportsko-humanitarnom manifestacijom “Volim trčanje” prikupljena su sredstva za HLA tipizaciju 3 uzoraka krvi do sada uzetih u akcijama Zaklade Ana Rukavina. Dio novca od startnine rekreativne utrke za građane na 5000 metara organizatori kros utrke – Društvo športske rekreacije “Aktivan život” uplatit će Zakladi Ana Rukavina koji će se iskoristiti za proširenje Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica.Oranizatori spor

Društvo športske rekreacije “Aktivan život” već treću godinu za redom organizira javnozdravstvenu organizaciju “Volim trčanje” s ciljem edukacije građana kako rekreativno bavljenje sportom pridonosi tjelesnom zdravlju. Ovom akcijom se željelo pokazati kako je trčanje odlična tjelesna aktivnost kojom se preveniraju mnoge bolesti.

Javnozdravstvena akcija “Volim trčanje” i ove godine imala je humanitarni karakter budući da će se dio novca prikupljen od startnina za rekreativnu utrku darovati Zakladi Ana Rukavina za HLA tipizaciju do sada prikupljenih uzoraka krvi. HLA tipizacija omogućuje pretraživanje genetske podudarnosti i tkivne snošljivosti između donatora i bolesnika kojima transplantat koštane srži ili matičnih stanica omogućava izlječenje.

“Zahvaljujem se organizatoru Društvu športske rekreacije “Aktivan život” te pokroviteljima Gradskom uredu za zdravstvo i tvrtci ADIDAS Croatia što su i ove godine prepoznali važnost rada Zaklade Ana Rukavine i borbu protiv zloćudnih bolesti. Drago mi je što se sve više uz pomoć ovakvih inicijativa približavamo cilju, a to je svim oboljelima od leukemije vratiti nadu u život”., rekla je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Utrkama u sklopu sportsko-humanitarne manifestacije “Volim trčanje”, kojom se nastoji što više građana potaknuti na rekreativno bavljenje sportom kako bi na taj način unaprijedili svoje zdravlje, pridružilo se stotine Zagrepčana, počevši od onih najmlađih do 2 godine koji su se natjecali u Baby maratonu na 20 metara. U utrkama su također sudjelovala djeca do 10 godina koji su se utrkivali na 500 metara, žene koje su se utrkivale na 2000 metara, građani koji su sudjelovali u kros utrci na 5000 metara te profesionalni natjecatelji koji su trčali na 11,5 km.

Zahvaljujemo i građanima koji su kupnjom promotivnih materijala na našem štandu pomogli da i na ovaj način prikupimo 1.450 kn, tako da će nam ukupno prikupljena sredstva od ove akcije omogućiti 3 nove Humman Leukocye Antigen tipizacije prikupljenih uzoraka krvi.

Posted in Novosti.