Svjetski dan svjesnosti o limfomima

Dragi naši, u petak, 13. rujna smo održali akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u suradnji s Udrugom studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske i tvrtkom Takeda Pharmaceuticals Croatia povodom obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o limfomima.
Također, povodom obilježevanja Svjetskog dana svjesnosti o limfomima u organizaciji Hrvatske udruge leukemija i limfomi prof.dr.sc. Mirando Mrsić, medicinski direktor Zaklade Ana Rukavina, održao je u četvrtak, 12. rujna predavanje na temu „Uloga Zaklade Ana Rukavina u unaprjeđenju dijagnostike” u prostoru Matice Hrvatske u Zagrebu.
Akciji održanoj u petak, 13. rujna, pridružilo se 18 novih članova Hrvatskog registra, a samoj akciji prethodilo je predavanje prim. dr. Ive Radmana, hematologa s KBC-a Zagreb na temu „Što je Hodgkinov limfom, kako se dijagnosticira i liječi?“.
Svjetski dan svjesnosti o limfomima obilježava se 15. rujna kako bi se podigla svijest o limfomima te ljude diljem svijeta informiralo o prepoznavanju simptoma bolesti kako bi se bolest što ranije dijagnosticirala te uspješnije liječila.
Zahvaljujemo od srca Udruzi i tvrtki Takeda na inicijativi kako bi se podigla svijest o limfomima, Hrvatskoj udruzi leukemija i limfomi na pozivu na sudjelovanje u predavanju, kao i mladim ljudima koji su se nesebično pridružili Hrvatskom registru kako bi pomogli oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem krvotvornih matičnih stanica.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.