Treća press konferencija Zaklade Ana Rukavina

Hrvatska narodna kazališta zajedno za Zakladu Ana Rukavina

Zajedničkom akcijom Hrvatska narodna kazališta u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Varaždinu i Osijeku priključili su se humanitarnoj akciji Zaklade Ana Rukavina, kojom se želi proširiti Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži te osnovati Banka umbilikalne krvi. U srijedu, 21. veljače 2007., u navedenim gradovima izvest će se najaktualnije predstave, a sav prihod od ulaznica uplatit će se na račun Zaklade Rukavina.

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu izvest će se balet «Trnoružica», s početkom u 19:30 sati. U isto vrijeme u varaždinskom HNK-u odigravat će se vodvilj «Buba u uhu». Splitski HNK će izvesti dvije predstave: u 19 sati dramu “Francuzica” te u 21 sat dramu “Billie Holiday”. HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci akciji će se priključiti predstavom “Kazimir i Karolina” , koja će se izvesti u 19:30 sati, dok osječki HNK priprema u 19:00 sati najnoviju hit-predstavu “Žamor oko scene (Kaos iza kulisa)”.

U prostorijama HNK u Zagrebu održana je i akcija dobrovoljnog darivanja krvi za tipizaciju. Akciji se odazvao velik broj glumaca i zaposlenika HNK Zagreb, koji su postali potencijalni darivatelji koštane srži.

Intendantica zagrebačkog HNK, Dr. Ana Lederer, ovom prilikom izjavila je: “Iznimno smo zadovoljni jer smo se priključili ovoj hvalevrijednoj akciji, a osobito sam ponosna na zaposlenike HNK koji su se upisali u Registar koštane srži.”

Zaklada Ana Rukavina tijekom proteklih mjeseci organizirala je niz uspješnih akcija , kojima se odazvao veliki broj ljudi dobre volje. Tako se broj potencijalnih darivatelja upisanih u prvi hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži popeo sa 150 na 9826.

“Zaklada Ana Rukavina ulaže velike napore kako bi javnosti ukazala na važnost proširenja Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži. Čvrsto vjerujemo kako ćemo do kraja godine u Registar upisati 10.000 potencijalnih darivatelja i time povećati mogućnost pronalaženja srodnog donora. Od srca se zahvaljujem svim Hrvatskim narodnim kazalištima koja su pokazala dobru volju i odrekla se prihoda od predstava kako bi pripomogli radu Zaklade i ostvarenja njenog plemenitog cilja”, poručio je Tome Lučić, predsjednik Udruge leukemija i limfomi, u ime Zaklade.

Iz Zaklade pozivaju građane da u srijedu posjete Hrvatska narodna kazališta u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Varaždinu i Osijeku, te kupnjom ulaznice potpomognu rad Zaklade Ana Rukavina.

Pressica se održala u foajeu (I kat) HNK, 19. veljače 2007. u 12 sati.
Kao i uvijek, Anini kolege odazvali su se u velikom broju!
Novinarima su se kratko obratili Marija Rukavina, Tome Lučić i predstavnici svih hrvatskih nacionalnih kazališnih kuća (HNK).
Ujedno je za vrijeme i poslije pressice održana akcija vađenja uzoraka krvi djelatnicima HNK Zagreb.

Posted in Novosti.