Zaklada Ana Rukavina donirala 500 testova za HLA tipizaciju KBC-u Zagreb

Dragi naši, Zaklada Ana Rukavina je Odlukom Upravnog odbora nabavila 500 testova za HLA tipizaciju uzoraka potencijalnih darivatelja koji su se upisali u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica 2. veljače 2021. godine u Vinkovcima potaknuta pozivom za pomoć u pronalasku nesrodnog darivatelja za sedmogodišnju djevojčicu Luciju Šuvaković iz Vinkovaca oboljelu od akutne mijeloične leukemije. S obzirom na hitnost situacije Zaklada Ana Rukavina testove je donirala KBC-u Zagreb tj. Odjelu za tipizaciju tkiva te je u petak, 5. veljače prvih 300 testova otpremljeno na Odjel za tipizaciju tkiva. Ostatak od 200 testova bit će isporučen u kratkom vremenu.
Za preostale uzorke potencijalnih darivatelja osigurana su sredstva iz Državnog proračuna Republike Hrvatske te će se nakon provedenog postupka nabave testova u KBC-u Zagreb tipizirati po redovnom postupku.
Malenoj, hrabroj Luciji te svima ostalima koji čekaju od srca želimo da što prije pronađu podudarnog darivatelja, i što brži i uspješniji oporavak.

Posted in Novosti.