Zaklada Ana Rukavina prikupila milijun kuna putem humanitarnog broja

Više od 15 tisuća ljudi ovoga petka na glavnom zagrebačkom trgu, uživajući u odličnoj atmosferi i glazbi vrhunskih domaćih glazbenika, podržalo je rad Zaklade Ana Rukavina i pridonijelo ostvarenju Aninog sna. Tijekom sedmog po redu koncerta „Želim život“, građani su humanitarni broj 060 9000 nazvali čak 202.355 puta i na taj način donirali milijun kuna (bez PDV-a) za daljnji nastavak rada Zaklade.

Besplatnim koncertom na Trgu bana Josipa Jelačića, uz izravan prijenos na Novoj TV, Zaklada Ana Rukavina još se jednom zahvalila građanima koji su nesebičnim donacijama pomogli u ostvarenju misije Zaklade – spašavanju života.

Poznata imena domaće estrade poput Jelene Rozge, Nine Badrić, Lane Jurčević, Maje Šuput, Nede Ukraden, Jasmina Stavrosa, Giuliana, Luke Nižetića, Gorana Karana, Franke Batelić, klape Rišpet i mnogih drugih, u petak su zajedno s raspjevanim građanima slavili život. Izuzetna glazbena noć tako se pretvorila u proslavu tisuće građana koji su, okupivši se na glavnome zagrebačkom trgu, uspjeli čak i zaustaviti promet ZET-ovih tramvaja.

A razloga za slavlje itekako ima: djelovanjem Zaklade Ana Rukavina do sada su spašena 24 života i to zahvaljujući brojnim donorima i donatorima koji su omogućili Zakladi da tijekom šest uspješnih godina rada uvelike unaprijedi rast hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Registar danas broji više od 37.400 dobrovoljnih darivatelja, od čega je do sada 33.275 uzoraka tipizirano.

Uglednim osobama iz hrvatskog javnog života u call centru pridružili su se i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko te predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović primajući pozive građana i prikupljajući sredstva za daljnji rad Zaklade.

„Ponosan sam na građanke i građane koji su i ovu večer odlučili donirati novac za ovu plemenitu svrhu“ izjavio je predsjednik Ivo Josipović.
„Ovo je više poruka, odnosno apel, a manje se tiče novca. To bi se trebalo financirati iz javnih sredstava. Jedna tragedija se pretvorila u novi život.“ izjavio je predsjednik Vlade Zoran Milanović.

Rad Zaklade nastavlja se i dalje s trajnom misijom spašavanja ljudskih života te nas još jednom podsjeća da se lijek nalazi – u nama.
 

Posted in Novosti.