Tradicionalni koncert „Želim život“ 21. prosinca na Trgu bana Jelačića

I ove godine Zaklada Ana Rukavina želi zahvaliti svim građanima koji su pomogli u ostvarenju misije Zaklade – spašavanju života. Sedmim po redu koncertom „Želim život“ koji će se održati na Trgu bana Josipa Jelačića u petak 21. prosinca s početkom u 21h slavit će se ono najdragocjenije – život.

Na koncertu će prisutne ugrijati mnoga poznata imena estrade poput Jelene Rozge, Nine Badrić, Colonije, Lane Jurčević, Maje Šuput, Nede Ukraden, Franke Batelić, Luke Nižetića, Jasmina Stavrosa, Pink studija, Ivana Zaka, Giuliana, Gorana Karana, Klape Rišpet, Opće Opasnosti i E.T.-ja. Svi koji neće biti u prilici pogledati koncert uživo, moći će ga pratiti u izravnom prijenosu na Novoj TV s početkom u 21h.

Rad Zaklade možete podržati pozivom na humanitarni broj 060 9000 i time donirati 6,25 kn (uključen PDV). Tijekom koncerta bit će aktivan i call centar gdje će se ugledna lica iz hrvatskog javnog života javljati na humanitarni telefon i time pomoći prikupljanje sredstava za daljnji razvoj Zaklade.

Misija Zaklade Ana Rukavina je ostvariti Anin san, a to je daljni razvoj hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja krvotovornih matičnih stanica. Pozivom na humanitarni broj 060 9000 pomažete nam u ostvarivanju tog cilja.

Zaklada Ana Rukavina svojim koncertom „Želim život“ još nas jednom želi podsjetiti kako svatko od nas u sebi nosi „lijek“ kojim može spasiti nečiji život, a kako bi to zaista i učinio, potrebno je da se upiše u Registar i na taj način postane potencijalnim darivateljem krvotvornih matičnih stanica. Zaklada je, poticanjem kulture građanske solidarnosti i promicanjem filantropskih vrijednosti, povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih gotovo 37.500 građana. Diljem Hrvatske organizirano je više od 200 javnih akcija upisa u Registar te nebrojene druge akcije koje su organizirali prijatelji Zaklade i na takav način pomogli u spašavanju života.

U svjetski „Bone Marrow Donors Worldwide“ registar Hrvatska je do sada prijavila 30.762 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i 2.026 krvi iz pupkovine. Iz hrvatskog Registra izdano je 24 transplantata, 15 za pacijente u Hrvatskoj i 9 u inozemstvu, čime je 24 ljudi dobilo novu priliku za život. Povećanje upravo te brojke ključni je motiv i „motor“ daljnjeg rada Zaklade Ana Rukavina jer je, ne zaboravimo, lijek u nama!

Posted in Koncert Želim život, Novosti.