12. Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Dragi naši, Zaklada Ana Rukavina ovaj utorak, 11. listopada, prvi put sudjeluje na 12. po redu Sajmu stipendija i visokog obrazovanja koji će se u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja održati od 10 do 18h u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Od svog pokretanja 2005 .godine, Sajam je postao nacionalno prepoznatljiv kao jedinstven i nezaobilazan događaj u Hrvatskoj na kojem građani mogu saznati sve o programima stipendiranja i financijske potpore za hrvatske studente za studij u Hrvatskoj i inozemstvu. Sajam ima poseban značaj za razvoj visokog obrazovanja u Hrvatskoj jer stipendije i drugi oblici financijske potpore mogu pridonijeti proširivanju sudjelovanja u visokom obrazovanja za ranjive društvene skupine, povećati međunarodnu mobilnost hrvatske akademske zajednice te poticati izvrsnost studenata.
Posebna novina ovogodišnjeg Sajma bit će tzv. „Hrvatski kutak“, odnosno poseban, prostorno izdvojen i vizualno istaknut dio Sajma na kojemu organizatori žele predstaviti isključivo neprofitne organizacije, udruge i zaklade.

Čekamo Vas na Zakladinom štandu u “Hrvatskom kutku” zajedno s dr. Viborom Milunovićem. Dr. Milunović prošlu je godinu proveo na stručnom usavršavanju u Georgetown Universityju u Washington D.C.-ju, SAD, nakon što je Upravni odbor Zaklade, na prijedlog Stručnog vijeća, donio odluku o izboru kandidata putem prvog Javnog natječaja za dodjelu sredstava za stručno usavršavanje jednog liječnika specijalizanta/specijalista interne hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

Posted in Novosti.