259 novih potencijalnih darivatelja na akciji za Sašu!

Dragi naši, na današnjoj akciji održanoj u predvorju Teatra &TD u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Zagrebu i Zagrebačkim plesnim ansamblom, 259 novih potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo Registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Akciju smo organizirali na inicijativu i uz pomoć Koraljke Begović i Petre Glad. Koraljka i Petra ovom su akcijom htjele potaknuti što više mladih ljudi na upis u Registar kako bi pomogle svojem prijatelju Saši Fistriću oboljelom od leukemije kojemu je za liječenje potrebna transplantacija koštane srži.

Zahvaljujemo dragim suorganizatorima na sjajno organiziranoj akciji, volonterima na pomoći, Studentskom centru i Teatru &TD na ustupljenom prostoru te svim mladim ljudima koji su se odazvali ovom pozivu i na taj način povećali šanse za pronalazak podudarnog darivatelja Saši, ali i svima koji čekaju na transplantaciju koštane srži.

Saši želimo puno sreće u daljnjem liječenju i pronalasku podudarnog darivatelja, a sve Vas koji niste bili u mogućnosti upisati se u Registar na današnjoj akciji podsjećamo da su upisi mogući, osim na akcijama Zaklade Ana Rukavina, u Zavodu za tipizaciju tkiva KBC-a Zagreb (Kišpatićeva 12), radnim danom od 8 do 14 sati te u osam transfuzijskih centara u Republici Hrvatskoj (detalje o točnoj lokaciji i terminima možete vidjeti ovdje).

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.