120 novih HLA tipizacija i novi potencijalni darivatelji u Korpivnici

Na akciji održanoj u ponedjeljak, 19. rujna u Koprivnici u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica, Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 34 novih potencijalnih darivatelja.
Ovu akciju upisa u Hrvatski registar Zaklada Ana Rukavina održala je kako bi se pomoglo u pronalasku podudarnog darivatelja mladoj Sari koja boluje od rijetke autoimune bolesti, ali i svim oboljelim osobama koje čekaju svog podudarnog darivatelja.
Zahvaljujemo od srca suorganizatorima akcije, GDCK Koprivnica i Udruzi volontera Podravke – PULS,  te Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije koji nam je omogućio sudjelovanje medicinskog osoblja koje je pomagalo u informiranju te uzimanju uzoraka potencijalnih darivatelja
Primili smo i izvješće Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu i transplantacijsku biologiju KBC-a Zagreb o novim HLA tipiziranim uzorcima. U srpnju je tipizirano 120 novih uzoraka potencijalnih darivatelja.
Uzorci su tipizirani na tri lokusa: HLA-A, HLA-B i HLA-DRB1 te je sada broj tipiziranih potencijalnih darivatelja 62.183.
Hvala od srca dragim ljudima koji su se odlučili pridružiti Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica kako bi pomogli nepoznatim ljudima koji čekaju svog podudarnog darivatelja. Svojom odlukom dajete nadu za život oboljelima diljem svijeta.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.