3. Dan otvorenih srca

Dragi naši, u spomen Aninog preranog odlaska, i ove godine organiziramo „Dan otvorenih srca“ koji će se održati danas, četvrtak, 27. studenog 2014. od 10 do 18 sati u prostorijama Zaklade (Ulica kneza Mislava 10, Zagreb).

Pozivamo Vas da nam se pridružite i podržite akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica na koju su pozvani svi građani. Akcijom „Dan otvorenih srca“ želimo podsjetiti građane na to da su matične stanice, koje svi mi u sebi nosimo, „lijek“ kojim možemo izliječiti teško oboljele u Hrvatskoj i inozemstvu.

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti. Postupak upisa sastoji se od popunjavanja pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanja uzorka krvi za HLA tipizaciju kojom se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upisom u Registar naši sugrađani pokazuju solidarnost prema potrebitima i potvrđuju da svojim, možda naizgled malim doprinosom, mogu spašavati živote. Važnost upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te djelovanje Banke krvi iz pupkovine „Ana Rukavina“ pojasnit će i doktori koji će tijekom cijelog dana biti dostupni i rado odgovoriti na sva pitanja.

Zahvaljujući brojnim darivateljima i donatorima, tijekom 8 godina naš je Registar s početnih 150 povećan na trenutnih 45.822 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Svi potencijalni darivatelji iz Hrvatske doprinose i oboljelima diljem svijeta jer je hrvatski Registar dio svjetskog (Bone Marrow Donors Worldwide). Do sada su, zahvaljujući hrvatskom Registru, za 43 osobe iz Hrvatske i inozemstva povećane šanse za život. Brojka je to kojom se ponosimo i koja nas potiče da i nadalje neumorno radimo.

Veselimo se Vašem dolasku!

Posted in Dan otvorenih srca, Novosti.