IN MEMORIAM ANA RUKAVINA ERCEG

26. studenog obilježavamo osmu godišnjicu otkad naša draga Ana više nije s nama. Ana i njena vizija i dalje nas motiviraju da kroz rad Zaklade Ana Rukavina pomažemo oboljelima od leukemije, limfoma i ostalih hematoloških oboljenja.

2006. godine Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica brojao je skromnih 150 darivatelja, danas je taj broj zahvaljujući Zakladinim akcijama narastao na 45.822 upisanih potencijalnih darivatelja, od čega je 43.274 uzoraka tipizirano.
Zahvaljujući proširenom Registru, do danas je pružena nada u spas 43 života zbog čega smo osobito sretni i ponosni.

u spomen Aninog preranog odlaska, i ove godine organiziramo „Dan otvorenih srca“ koji će se održati u četvrtak, 27. studenog 2014. od 10 do 18 sati u prostorijama Zaklade (Ulica kneza Mislava 10, Zagreb). Pozivamo Vas da nam se pridružite i podržite akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica na koju su pozvani svi građani. Akcijom „Dan otvorenih srca“ želimo podsjetiti građane na to da su matične stanice, koje svi mi u sebi nosimo, „lijek“ kojim možemo izliječiti teško oboljele u Hrvatskoj i inozemstvu.

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti. Postupak upisa sastoji se od popunjavanja pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanja uzorka krvi za HLA tipizaciju kojom se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upisom u Registar naši sugrađani pokazuju solidarnost prema potrebitima i potvrđuju da svojim, možda naizgled malim doprinosom, mogu spašavati živote. Važnost upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te djelovanje Banke krvi iz pupkovine „Ana Rukavina“ pojasnit će i liječnici koji će tijekom cijelog dana biti dostupni i rado odgovoriti na sva pitanja.

Posted in Novosti.