349 novih članova Hrvatskog registra u Varaždinu i Svetom Martinu na Muri

Dragi naši, danas smo održali akcije upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Varaždinu i Svetom Martinu na Muri gdje nam se pridružilo ukupno 349 novih članova!

Akcije smo održali u suradnji s NK Varaždin i Općinom Sveti Martin na Muri potaknuti teškom životnom pričom našeg nogometnog reprezentativca, 31-godišnjeg Nikole Pokrivača oboljelog od Hodgkinovog limfoma kojemu je za liječenje potrebna transplantacija koštane srži, ali i za sve oboljele osobe diljem svijeta u potrazi za podudarnim darivateljem,

Hvala svim dobrim ljudima koji su se u vrlo kratko vrijeme organizirali kako bi pomogli onima kojima je naša pomoća sada najpotrebnija. Hvala Saši Mačeku koji je inicirao i pomogao o organizaciji akcije u Varaždini i Upravi NK Varaždin na podršci, hvala dragim nogometašima NK Varaždina koji su se pridružili akciji i ostalim dragim ljudima koji su nam se danas pridružili u Varaždinu, njih 133 dalo je svoj uzorak za novu priliku oboljelima.

Hvala Općini Sveti Martin na Muri i načelniku Draženu Crnčecu na pomoći u organizaciji, gospođo Martini Horvat koja nas je pozvala i dragim medicinskim sestrama koje su pomagale u uzimanju uzoraka kao i dr. Ivani Babić koja je spremno odgovarala na upite svih zainteresiranih i pomagala im pri upisu. Hvala čak 216 mladih ljudi iz Sv. Martina na Muri spremnih pomoći Nikoli i svima ostalima u sličnoj, teškoj situaciji kojima mali dio nas može značiti mnogo.
Hrvatska je opet pokazala svoje veliko srce!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti and tagged .