378 građana sudjelovalo u „Danu otvorenih srca“

Na jubilarnoj, 200. akciji upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisalo se 378 građana.

U “Danu otvorenih srca”, koji je organiziran u spomen Aninog preranog odlaska, sudjelovali su svi dugogodišnji donatori i prijatelji Zaklade te medicinski stručnjaci iz Registra i Banke krvi iz pupkovine. Svi zainteresirani građani, a osobito buduće majke, saznali su dodatne informacije o upisu u Registar i doniranju matičnih stanica iz pupkovine.

Zaklada Ana Rukavina ovom akcijom još jednom je podsjetila građane da u sebi nosimo „lijek“ kojim možemo spašavati živote te da, uz pozitivan stav i nepresušnu vjeru u život, zajedno možemo činiti dobro. „Ovom akcijom nastojimo njegovati kulturu građanske solidarnosti i promicati filantropske vrijednosti koje učvršćuju neprocjenjiv osjećaj zajedništva u našem društvu i čovječanstvu uopće“ izjavila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Hvala od srca svim mladim ljudima koji su se jučer upisali u Registar, našim dugogodišnjim donatorima, prijateljima Zaklade te medicinskim stručnjacima iz Regsitra i Banke krvi iz pupkovine!

 

 

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Dan otvorenih srca, Novosti.