56 potencijalnih darivatelja u Jakovlju

Dragi naši, na akciji održanoj u utorak, 30. lipnja u Jakovlju, Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 56 novih potencijalnih darivatelja.
Ovu akciju upisa u Hrvatski registar održali smo u suradnji s UŽOJ “Dora” potaknuti potrebom za pronalaskom podudarnog darivatelja koštane srži osmogodišnjem dječaku Robertu s područja općine, ali i za sve ostale oboljele osobe u Hrvatskoj i svijetu u potrazi za podudarnim darivateljem.
Hvala svima potencijalnim darivateljima koji su se jučer odazvali akciji kako bi pomogli malenom Robertu, ali i svima ostalima. Hvala gospođi Kristini koja nam je pomogla pri uzimanju uzoraka i velika hvala Udruzi žena općine Jakovlje „Dora“ s kojom smo održali drugu po redu zajedničku akciju (prvu zajedničku akciju održali smo početkom 2018. godine kada su se 54 potencijalna darivatelja pridružila Hrvatskom registru). Također, hvala svima od srca što su se pridržavali mjera zaštite od koronavirusa.
Malenom Robertu od srca želimo što brži oporavak!
Ova akcija održana je uz financijsku podršku Zagrebačke županije koja će putem Javnog natječaja, a prema objavljenom prijedlogu financijskih potpora za 2020. godinu, Zakladi Ana Rukavina dodijeliti sredstva za projekt „Lijek je u nama“ na području Zagrebačke županije.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.