94 novoupisanih potencijalnih darivatelja i 592 novih HLA tipizacija

Na akciji upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica održanoj jučer na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, upisalo se 94 novih potencijalnih darivatelja.

Na inicijativu i uz pomoć predsjednice Studentskog zbora Stomatološkog fakulteta, Nives Macukić te podršku dekana, prof.dr. sc. Hrvoja Brkića i tajnice dekana gospođe Lade Prišlić, održali smo još jednu uspješnu akciju te im se ovim putem od srca zahvaljujemo na odlično organiziranoj akciji. Također, zahvaljujemo i svim mladim ljudima, studentima stomatologije, koji su se jučer pridružili Registru s nadom da će, ukoliko bude potrebno, pomoći nekome oboljelom od leukemije, limfoma i ostalih hematoloških oboljenja.

Također, tipizirano je novih 592 uzoraka krvi potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica molekularnom metodom HLA lokusa A,B i DRB1 te je dosad tipizirano 39 109 potencijalnih darivatelja.
Zahvaljujemo Vladi Republike Hrvatske koja uključivanjem tipizacije uzoraka u proračun, omogućuje tipizaciju prikupljenih uzoraka krvi kako bi hrvatski Registar bio što operativniji i dostupniji za pretragu nesrodnih darivatelje koštane srži i matičnih stanica.
 

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.