Akcija u Zagrebu za oboljelu djecu

Dragi naši, Zaklada Ana Rukavina će u petak, 29. rujna 2017. u suradnji s Gradom Zagrebom i Vijećem romske nacionalne manjine Grada Zagreba održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Zagrebu.

Akcija će se održati u naselju Kozari Bok u prostorijama Dječjeg vrtića „Zrno“ (Nede Krmpotić 5) u vremenu od 10 do 12 sati.
Ovu akciju upisa u Hrvatski registar Zaklada Ana Rukavina organizira potaknuta potrebama šestero djece predškolske dobi romske nacionalnosti kojima je za daljnje liječenje nužna transplantacija krvotvornih matičnih stanica.

Kako se nesrodni podudarni darivatelji koštane srži lakše pronalaze među istom etničkom skupinom, ovoj inicijativi pridružili su se Grad Zagreb i Vijeće romske nacionalne manjine Grada Zagreba kako bi zajedno pokušali pomoći djeci kojima je transplantacija krvotvornih matičnih stanica prilika za ozdravljenje.

Ova akcija održat će se u sklopu Tjedna filantropije koji se održava drugu godinu zaredom u organizaciji Nacionalne zaklada za razvoj civilnog društva i i Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar and tagged .